dinsdag 1 oktober 2013

UFO oktober: winterjas

Hahaha, ik ben er vroeg bij. Met goede voornemens kun je maar best onmiddelijk beginnen! Bij deze presenteer ik u:

Deugnietjes zomer herfst winterjas, tadaaaaaaa!


Ik zag deze foto in een ottobre en was onmiddellijk verkocht. Dit zou Deugnietjes zomerjasje worden. Zo een dun katoenen jasje, handig voor een koel zomerbriesje. Bij het eerstvolgende bezoek aan een stoffenwinkel kocht ik een mooi grasgroen katoentje. FriEkEL hielp me een bijpassend motiefje uitzoeken, het werden kleurrijke krokodillen, hagedissen en andere stoere reptielen.

De lente kwam, de zomer ging, de herfst brak aan. En de stofjes lagen nog steeds (maar wel al gewassen en gestreken) in mijn kast. Ettepets projectje gaf me de nodige schop onder mijn gat duw in de rug en het jasje sprong weer naar boven op mijn to do-lijstje. Ondertussen had ik op het stoffenspectakel in Gent lekkere warme fleece kunnen scoren.

En na een weekje vloeken, lostornen en herstikken is het dan eindelijk klaar. De binnen-en buitenkant zijn katoen, het is gevoerd met 2 lagen fleece (die ik met vliesofix op de binnen-en buitenkant streek). En let op de leuke details: de oranje deelbare rits (dat heeft efjes geduurd tegen dat ik doorhad wat dat was), de oranje kamsnaps (achteraf had ik liever daar 2 oranje knopen met label opgehangen, maar ik daag jullie uit om zo een kamsnap eens te proberen los te maken), het lusje om aan de kapstok op te hangen, het (toevallig :p) doorlopend patroon in de kap, het afstekend oranje stiksel. En het vrolijke groen kan de donkere kille winter alleen maar opfleuren!
patroon: ottobre 1/2013
stof: stoffen van leuven
rits: veritas
Door de dubbele fleece valt het jasje heel nipt, maar hij zal het toch een groot deel van (of misschien wel de hele?) winter kunnen dragen. En ik ben er heel trots op!

Ziezo, Ettepet, deze maand al 2 redenen minder om aan mijn oren te trekken:
UnFinished Object: check!
UseWhatYouHave: check! 

Hahaaaa, 2 vliegen in 1 klap, me happy (en Deugnietje ook!)
MaMaatje

1 opmerking:

  1. Nahhh, deze had ik helemaal gemist. Wat goed zeg!
    Superleuk jasje. Heel fleurig en van die voering word ik vrolijk!

    BeantwoordenVerwijderen