zondag 9 februari 2014

The rascal Louisa dress for my rascal little Monkey

Zoals jullie wel al weten hebben wij 2 dochters: de oudste net 6 en de jongste bijna 4. Velen onder jullie zullen het volgende fenomeen wellicht goed kennen: de kleerkast van de oudste is altijd leeg, terwijl die van de jongste uitpuilt. Maar nu ze bijna jarig is, onze kleine meid, en het ook al veel te lang geleden was, ging ik nog eens iets voor haar naaien.
Toen ik de Louisa dress zag wist ik ook meteen wat. Die jurk heeft zo een hoog kapoenengehalte dat het op haar lijf geschreven is. En toen ik over de wedstrijd las, dacht ik: "Ha, dat komt goed uit." Maar wat met die twist??
Ik vind de versie met de inzetstukken zo mooi op zich, dat ik er niets aan wilde veranderen. Toen ik de contrasterende stof had uitgekozen en begon uit te knippen, kwam ik op het idee om de zijpanelen in 2 verschillende kleuren te maken. Nog wat later, achter mijn naaimachine, dacht ik: "Laat ik er een (noch) zomer-(noch) winterjurk van maken, een beetje zoals het weer momenteel." Vandaar de korte mouw aan de fleurige kant en ¾ mouw aan de winterse kant. Aangezien ik nog geen mooie retro grote oranje knopen vond, gebruik ik voorlopig mijn gepersonaliseerde knopen.
De zomer-winter versie werd mijn twist voor de wedstrijd en de reeds lang beloofde kapoenenjurk voor ons Aapje. Ze is er zo blij mee, dat ik eigenlijk al gewonnen ben ;-)


 

Paddenstoelenstof van M. Miller gekocht mij Stoffen v. Leuven
Paspel, blinde rits en contrasterende stoffen van bij Veritas

FriEkEL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten