zondag 9 februari 2014

The rascal Louisa dress for my rascal little Monkey

Zoals jullie wel al weten hebben wij 2 dochters: de oudste net 6 en de jongste bijna 4. Velen onder jullie zullen het volgende fenomeen wellicht goed kennen: de kleerkast van de oudste is altijd leeg, terwijl die van de jongste uitpuilt. Maar nu ze bijna jarig is, onze kleine meid, en het ook al veel te lang geleden was, ging ik nog eens iets voor haar naaien.
Toen ik de Louisa dress zag wist ik ook meteen wat. Die jurk heeft zo een hoog kapoenengehalte dat het op haar lijf geschreven is. En toen ik over de wedstrijd las, dacht ik: "Ha, dat komt goed uit." Maar wat met die twist??
Ik vind de versie met de inzetstukken zo mooi op zich, dat ik er niets aan wilde veranderen. Toen ik de contrasterende stof had uitgekozen en begon uit te knippen, kwam ik op het idee om de zijpanelen in 2 verschillende kleuren te maken. Nog wat later, achter mijn naaimachine, dacht ik: "Laat ik er een (noch) zomer-(noch) winterjurk van maken, een beetje zoals het weer momenteel." Vandaar de korte mouw aan de fleurige kant en ¾ mouw aan de winterse kant. Aangezien ik nog geen mooie retro grote oranje knopen vond, gebruik ik voorlopig mijn gepersonaliseerde knopen.
De zomer-winter versie werd mijn twist voor de wedstrijd en de reeds lang beloofde kapoenenjurk voor ons Aapje. Ze is er zo blij mee, dat ik eigenlijk al gewonnen ben ;-)






 





Paddenstoelenstof van M. Miller gekocht mij Stoffen v. Leuven
Paspel, blinde rits en contrasterende stoffen van bij Veritas

FriEkEL

zondag 2 februari 2014

Pay it forward

Joepie! Ik was bij de eerste vijf voor de Pay it forward van Stannel
Maar nu zat ik met een dilemma… Eigenlijk had ik via facebook al een pay it forward gedaan. Hierop hebben zich 5 mensen ingeschreven, allemaal goede vriendinnen van mij (en familie, jaja, zusje :p).

Maar nu doe ik mee aan een nieuwe. Dus, theoretisch gezien, moet ik ook zelf een nieuwe opstarten. Nee? Hmmm… In eerste instantie besloot ik om geen nieuwe meer in te richten. Maar toen kreeg ik via deze blog en via facebook 2 berichtjes van mensen die ik niet ken. Om te vragen of er nog een plaatsje vrij is in mijn PIF… En ik begon na te denken. Het lijkt me wel een uitdaging om iets passends te zoeken/maken/vinden/... voor "vreemden". En ik heb een jaar de tijd… 

Ok dan, ik zal eens mijn goed hart boven halen :) 
En ik richt nog een keer een PIF in, 
maar nu alleen voor mensen die ik niet persoonlijk ken. 
Spannend! 



Bij deze: Greet en Katie, jullie mogen zich al de eerste 2 geluksvogels noemen.
Dat wil zeggen dat er nog 3 plekjes vrij zijn. Ik ben benieuwd wie het zullen worden. 
Als je een blog of pinterest hebt, mag je me een linkje doorsturen, 
kan ik daar wat inspiratie opdoen. 
Ik zou zo zeggen: succes iedereen!
MaMaatje

stemmen please, please, pretty please?

lieve lezers, 
even een warme oproep om te stemmen op mijn rokjes. Jaja, ondertussen zijn de regels veranderd en mag je ook oudere naaisels inzenden. 
Ik "bedel" niet graag stemmen, maar ik kan alle hulp gebruiken (de concurrentie is niet van de poes) … Geen gedoe met delen op facebook of registreren of mailadres opgeven, het duurt niet lang, gewoon klikken
voor mijn stellarokje op DEZE LINK en klikken op het hartje rechts boven of op DEZE LINK en klikken op het hartje rechts onder bij deze foto:



voor mijn swingrokje op DEZE LINK en klikken op het hartje rechts boven of op DEZE LINK en klikken op het hartje rechts onder bij deze foto:



Bij deze alvast heel erg bedankt!
MaMaatje